Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Η δε γυνή ίνα φοβείται τον άνδρα...

Ο άντρας είναι το κεφάλι και η γυναίκα ο λαιμός που τον στρέφει εκεί που θέλει. Αυτό μας διδάσκει η εκκλησία και είναι το ίδιο που αποτελεί το λάβαρο του φεμινιστικού κινήματος. Φαίνεται όμως πως στις μέρες μας όλα αυτά έρχονται να ανατραπούν.
Ναι. Οι γάμοι των ομοφυλοφίλων είναι πραγματικότητα και στην Ελλάδα. Πριν λίγο καιρό οι δύο πρώτοι γάμοι έλαβαν χώρα στο νησί της Τήλου από τον δήμαρχο δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά αντιδράσεων. Βέβαια και εδώ δημιουργήθηκαν νέες εκφράσεις όπως «Της Τήλου θα γίνει», «Βρε, δε πάς στη Τήλο καλύτερα» κ.α.
Μερικοί θεωρούν ότι έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να διεκδικούν την επισημοποίηση της σχέσης τους και τη κοινωνική τους διασφάλιση. Άλλοι πιστεύουν ότι αποτελεί προσβολή και ύβρη προς τα χριστιανικά ήθη και έθιμα. Σύμφωνα με τους τελευταίους, ξεπερνάει κατά πολύ τα ελληνικά δεδομένα και κυρίως την ανθρώπινη φύση.
Και σ’ αυτό το σημείο προκύπτουν διάφορα ερωτήματα. Θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά? Ποιόν θα φωνάζουν μαμά και ποιόν μπαμπά? Ποίος θα κάνει τις δουλειές του σπιτιού? Και κυρίως, ποίος θα φωνάζει το θρυλικό «Γυναίκα, τις παντόφλες μου»???

1 σχόλιο:

Kimmson είπε...

Mάλλον το αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή ο άνδρας φοβάται την γυναίκα....
Γυναίκα άσε το δίκαννο plz!!!