Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Το λεξικό του Έλληνα Φοιτητή

Αποχή
Εάν υπάρχουν σοβαρά αιτήματα ή ενστάσεις, αλλά δεν υπάρχει διάθεση για κατάληψη, τότε η αποχή, μας βγάζει από την δύσκολη θέση. Δύο μερούλες αποχή και όλα λύθηκαν. Η’ μήπως όχι?
Βαθμός
Λίγο πολύ, όλοι πέφτουμε στην παγίδα των βαθμών. ‘Όσο και να κάνουμε ότι δε μας νοιάζει, μέσα μας καιγόμαστε! Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουμε καμιά σοβαρή προσπάθεια, όχι απλά για να πάρουμε καλούς βαθμούς, αλλά για να πιάσουμε την βάση. Ε, και! Τι βιαζόμαστε? Άλλωστε, το ταξίδι είναι που μετράει, και όχι τόσο η Ιθάκη-ο προορισμός μας δηλαδή, (στη συγκεκριμένη περίπτωση το πτυχίο!) Ας το χαρούμε τουλάχιστον αυτό το ταξίδι χωρίς άγχος.
Γαλήνη
Ποία γαλήνη? Αυτή τη χάσαμε προ πολλού. Την εποχή, κυρίως, της εξεταστικής, το τελευταίο που χαρακτηρίζει την πραγματικότητα σου είναι η γαλήνη! Χάνεις τον ύπνο σου, τα λίγα μυαλά που σου έχουν μείνει και τελικά χάνεις τον μπούσουλα!
Γλείψιμο
Πανάρχαιο «σπορ», στο οποίο έχουν διακριθεί ιδιαίτερα οι ‘Έλληνες. Είναι λοιπόν δυνατόν το καμάρι των γονιών του -ο φοιτητής- να το βάλει κάτω όταν δει τα σκούρα? Επιδίδεται σ’ αυτό που ξέρει καλύτερα. Στις δύσκολες καταστάσεις, στο κάτω-κάτω ποιος θα σε σώσει? Ο φίλος σου? ‘Όχι. Το γλείψιμο βέβαια!
Διακοπές
Φως στο τούνελ (χωρίς την Αγγελική Νικολούλη αυτή τη φορά)! Μετά από μια κοπιαστική περίοδο, εμείς οι άμοιροι φοιτητές επιτέλους θα ξεκουραστούμε. Ξεκούραση, καλοπέραση και προπαντός όχι διάβασμα! Σεβαστείτε το τελευταίο γιατί αλλιώς χαλάει η συνταγή....
Εξεταστική
Ο φόβος και ο τρόμος των φοιτητών. Εντάξει, δε θα τα βάψουμε και μαύρα, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι όλα τώρα κρίνονται! Οι κόποι μας (ποιοι??) Τώρα θα ανταμειφθούν. Η λέξη-κλειδί γι’ αυτήν την περίοδο είναι ¨κουράγιο¨! Μόνο, κουράγιο!

1 σχόλιο:

Kimmson είπε...

Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!!Κουράγιο !!!!!
Α Και να μμην ξεχάσουμε το σημαντικότερο, Κουράγιο !!!!!!