Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ Η’ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ???

  • Στη πραγματικότητα, δεν έχει σημασία το τι είσαι αλλά το τι κάνεις. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο περιβάλλον. Μια λίστα από ζώα που κινδυνεύουν και έχουν την ανάγκη μας για να επιβιώσουν μπορεί να μας δείξει όχι μόνο τη εγκληματική αμέλειά μας αλλά και το δρόμο για το μέλλον. Ας σκεφτούμε, λοιπόν:
  • Το Ailuropoda melanoleuca, γνωστό ως γιγάντιο πάντα. Ζει στις οροσειρές της νοτιοδυτικής Κίνας και ζυγίζει 86-125 κιλά με ύψος 1,20-1,90 μέτρα. Ο πληθυσμός που αγγίζει τα 1600 άτομα απειλείται από το παράνομο κυνήγι και τη συρρίκνωση του βιότοπου.

  • Ο Pelecanus crispus, γνωστός ως αργυροπελεκάνος. Έχει βάρος 10-12 κιλά και μήκος 3,20 μέτρα με ανοιχτά φτερά. Τον συναντάμε σε λίμνες και υγρότοπους. Ο πληθυσμός είναι 12.500-15.500 και κινδυνεύει από τις αποξηράνσεις και κυνηγούς.

  • Ο τίγρης της Σουμάτρας (Panthera Tigris sumatree). Αποτελεί το μεγαλύτερο εκπρόσωπο των αιλουροειδών της Ασίας. Βρίσκεται στην Ινδονησία με περίπου 400-500 άτομα. Το αρσενικό διακρίνεται από τη χαρακτηριστική χαίτη γύρω από το λαιμό του.

  • Ο μαυρόγηπας (Aegypius monachus) με 9 κιλά βάρος και 3 μέτρα μήκος απειλείται από έλλειψη τροφής και δηλητηριασμένα δολώματα. Το συναντάμε σε Ισπανία, Γαλλία ενώ στα Βαλκάνια, στο δάσος της Δαδιάς.

    Εμείς τι θα κάνουμε γι’ αυτά???

1 σχόλιο:

Kimmson είπε...

"Το Ailuropoda melanoleuca, γνωστό ως γιγάντιο πάντα. Ζει στις οροσειρές της νοτιοδυτικής Κίνας και ζυγίζει 86-125 κιλά με ύψος 1,20-1,90 μέτρα"
Kάποιον μου θυμίζει... Μήπως σπουδάζει μκτ?