Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Δείξε μου το ... χέρι σου, να σου πω ποίος είσαι...!!!

Τι είναι άραγε η χειρομαντεία? Η χειρομαντεία αποτελεί μια αρχαία μέθοδος ερμηνείας του χαρακτήρα του ανθρώπου και προβολής πιθανών συμβάντων της ζωής του, τόσο μελλοντικών όσο και του παρελθόντος. Κάτι όμως που πολλοί δε γνωρίζουν είναι ότι κάποιες νεότερες θεωρίες έχουν απαλλάξει τη μέθοδο της χειρομαντείας από το, μέχρι τώρα ελκυστικό στο ευρύ κοινό, πέπλο της μαγείας που την κάλυπτε ανά τους αιώνες. Πλέον, γίνεται γνωστό ότι οι γραμμές του χεριού αποτελούν στην ουσία μια γραφική αναπαράσταση των εγκεφαλικών κυκλωμάτων. Είναι αλήθεια ότι η νευρική ομάδα που ελέγχει τα χέρια βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου και ότι η ηλεκτρική ενέργεια των σκέψεων περνάει από αυτό το σημείο. Έτσι, οι γραμμές του χεριού μας μετατρέπονται σε ένα είδος κώδικα που προβάλει τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή και τους νευρικούς συνδέσμους. Επομένως, οι προβλέψεις για το μέλλον μπορούν να γίνουν στα πλαίσια της ίδιας λογικής που θέλει έναν γιατρό να προβλέπει μια ασθένεια βασιζόμενος σε συμπτώματα και πολύ πριν αυτή εκδηλωθεί. Μύθος Νο 2. Υπάρχουν πολλοί που λανθασμένα πιστεύουν ότι τα γεγονότα που εμφανίζονται μέσω του χεριού μας είναι οριστικά και αμετάβλητα. Ουσιαστικά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η εκάστοτε πρόβλεψη είναι απόρροια δεδομένων που μπορεί και να αλλάξουν. Εξάλλου, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η χειρομαντεία είναι ‘μαντική’ τεχνική και κατ΄επέκταση μαντεία σημαίνει πρόβλεψη και όχι προφητεία.
Σ΄αυτό το σημείο μπαίνει το πρώτο συνήθως πρακτικό ερώτημα. Ποίο χέρι από τα δύο??? Είναι γνωστό ότι και τα δύο χέρια είναι σημαντικά. Για τους δεξιόχειρες, το αριστερό χέρι φανερώνει τις έμφυτες τάσεις και τα ταλέντα ενός ατόμου ενώ το δεξί, το κατά πόσο τα έχει αναπτύξει ή αξιοποιήσει στη διάρκεια της ζωής του. Για τους αριστερόχειρες συμβαίνει το αντίθετο. Για τους αμφιδέξιους, θα το κρίνει η ιστορία...!!!
Σε πρακτικό, πλέον, επίπεδο, στη προσπάθειά μας για ανάγνωση του χεριού, συναντάμε 4 τύπους χεριών που προσδιορίζονται ανάλογα με το αν το μήκος των δακτύλων είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από αυτό της παλάμης.




Έτσι, υπάρχουν:



  • Το υδάτινο χέρι ή πνευματικό (μακριά δάκτυλα και ορθογώνια παλάμη).
    Τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται από ευγένεια, δημιουργικότητα, ρομαντική διάθεση, αναλυτικό βλέμμα και ισχυρή διαίσθηση.

  • Το αέρινο χέρι ή δραστήριο (μακριά δάκτυλα και τετράγωνη παλάμη).
    Το μυαλό αυτών των ατόμων τρέχει με την ταχύτητα του φωτός και διακρίνονται από έμφυτη περιέργεια.

  • Το πύρινο χέρι ή ενθουσιώδες (κοντά δάκτυλα και ορθογώνια παλάμη).
    Άτομα δυναμικά, ανήσυχα, με πάθος και θετική ενέργεια. Λατρεύουν τη διασκέδαση και δύσκολα μένουν πιστοί σε ένα άτομο.

  • Το γήινο χέρι ή πρακτικό (κοντά δάκτυλα και τετράγωνη παλάμη).
    Η λογική και η συναισθηματική σταθερότητα διακρίνει αυτά τα άτομα που είναι γεμάτα ενέργεια.

Αυτό που πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζουμε για να διαβάσουμε το χέρι κάποιου, είναι η ύπαρξη των 4 βασικών γραμμών. Αυτές είναι:
Η γραμμή της καρδίας. Αποκαλύπτει τη συναισθηματική συμπεριφορά του ατόμου. Όταν αυτή τελειώνει ανάμεσα στο δείκτη και το μέσο, το άτομο είναι στοργικό. Όταν τελειώνει με διακλαδώσεις, δείχνει άτομο φιλικό και σεμνό.
Η γραμμή της κεφαλής. Σχετίζεται με τη διανοητική ικανότητα και τον εγκέφαλο. Αν είναι καμπυλωτή, το άτομο είναι έξυπνο και με καλή μνήμη. Αν είναι ευθεία, το άτομο είναι οργανωτικό αλλά και παραδόπιστο.
Η γραμμή της ζωής. Δείχνει ζωτικότητα. Η μακριά γραμμή φανερώνει ελκυστικό χαρακτήρα, ενώ η κοντή ότι πρέπει η προσοχή του να στραφεί σε θέματα υγείας.
Η γραμμή της μοίρας. Φανερώνει τις προσπάθειες για επαγγελματική και προσωπική ευτυχία. Όταν δεν υπάρχει, σημαίνει ότι το άτομο βασίζεται στις δικές του δυνάμεις.
Λοιπόν? Τώρα που ξέρουμε τα βασικά, το θέμα είναι...τα πιστεύουμε???

1 σχόλιο:

Kimmson είπε...

Λύσε μου αυτήν την απορία plz :
Άμα δεν έχεις χέρια Δεν έχεις Μέλλον ??????????????